feb
28
2007

Om Håkon i Åsane tidende

Åsane Tidende skriver:

I hardtrening før EM
Håkon Pedersen (16) har vært Norges beste trialkjører i sin klasse de to siste årene, og i fjor vant han Norgescupen. Derfor er forventningene store foran årets sesong. Akkurat nå ligger han i hardtrening i Spania foran EM for ungdommer i april.
Håkon var med på det norske juniorlandslaget som ble nordiske mestere i Finland i fjor. Her ble han også nummer fem individuelt, selv om dette er for juniorer inntil 18 år. Han har også kjørt to EM-runder i 2006.

Det var for juniorer til og med 16 år, og beste plassering her var en 18. plass i Italia, mens det ble en 29. plass i det første løpet i Frankrike.

1000 timer med trening

I år har Håkon rett alder, og derfor stiger forventningene. I konkurransen som heter EM Youth i april (til og med 16 år) skal han kjøre alle rundene, og målet er å komme blant de åtte-ti beste.

I tillegg skal han kjøre en del EM-runder i klassen 16-18 år og dessuten noe VM-runder 16-19 år for å få erfaring på dette nivået. Dette krever mye trening. Det er ikke noe problem for Håkon.

– Det blir gjerne to og en halv effektive treningstimer hver dag i snitt. Nå skal treningsmengden økes også, smiler han, og det ser overhodet ikke ut til å bekymre ham. Kanskje ikke så rart; trening er for lengst blitt en del av livet hans. Hver tirsdag trener han basistrening klokken 07.00 i regi av Olympiatoppen.

– Målet er over 1000 effektive treningstimer.

Allsidig

– Hva trener du da?

– Alt. Balanse, koordinasjon, kondisjon, styrke, spenst og bevegelighet i tillegg til selve trial-kjøringen, som det blir mest av.

Det siste foregår på Eikås Motorsportsenter, som nærmest må betegnes som hans andre hjem. Samtidig er han tatt ut i NMFs Toppidrettssatningsgruppe «Team Norway Trial», som har som mål å utvikle utøvere til å konkurrere i verdenseliten.

Jeg kopierte hele artikkelen inn til oss, håper Åsane Tidende tilgir meg det. Artikler forsvinner av og til. Hvis dere vil se hele artikkelen klikk på linken øverst.

Written by Arve Asheim in: Klubben,Media,Trening |

Ingen kommentarer

Comments are closed.

RSS feed for comments on this post.


Powered by WordPress. Theme: TheBuckmaker. PHP Resources, Nebeneinkommen