Andreas Bakkerud på pallen på Lydden Hill sitt siste VM arrangement

mai 30, 2017 Av: sissel Kategori: Bil, Nyheter

NMK Bergen føreren Andreas Bakkerud kjørte seg inn til pallplass i England.

Andreas og hele teamet var godt fornøyd med dette etter noe stang ut i de siste rundene.

Nå er Andreas, teamet og hele Bakkerud Blue gjengen klar for en forrykende helg på Lånkebanen på Hell.

NMK Bergen gratulerer !!!

Pressemelding under her:

 

Andreas Bakkerud

​Andreas Bakkerud tilbake på pallen!

Andreas Bakkerud – 28-05-2017 19:16 CEST

Andreas Bakkerud tilbake på pallen i VM i Rallycross.

Endelig kunne Andreas Bakkerud klatre opp på pallen igjen. Etter flere tøffe VM-runder var Bakkerud tilbake i toppen i denne helgens runde på engelske Lydden Hill. Med smart og jevn kjøring tok han seg inn til en sterk 3. plass, og var selv strålende fornøyd: – Dette er en teamseier. Vi har jobbet knallhardt for å kjempe oss tilbake, og det smaker godt at dette nå gir resultater. Vi har en bit igjen til toppen, men vi er på riktig vei, forteller Andreas Bakkerud.

– Jeg er stolt av jobben vi som team har gjort de siste uken. Alle har jobbet knallhardt for å komme oss tilbake. Både jeg og teamsjef Ken Block var med å kjempet om topp-tidene hele helgen, og vi har tatt flere steg i riktig retning også gjennom denne helgen, så det føles litt som en seier å komme på pallen i helgen, sier den blide bergenseren Bakkerud

Rallycross feirer 50 år i 2017, og Lydden Hill var banen der det aller første rallycross-løpet ble kjørt i Februar 1967. Helgens VM-runde var det foreløpig siste på den legendariske banen, da neste års engelske runde vil bli kjørt på F1 banen Silverstone.
For Andreas Bakkerud er banen spesiell på mange måter: – Jeg vant mitt første internasjonale løp her i 2010, jeg tok min første VM-seier her i 2014 og det er den banen jeg har kjørt flest løp på, faktisk hele 10 løp. Derfor var det godt å få være en del av det aller siste VM-podiumet her, sier en glad Bakkerud.

Helgens runde var utrolig tett med mye veldig jevn kjøring, men forløp uten de helt dramatiske hendelsene. Bakkerud tok tre fjerdetider og en femte tid i de fire innledende rundene, og var nummer fem sammenlagt etter kvalifiseringen. I semifinalen kjørte han smart, og kom på andreplass bak Petter Solberg som sammen med sin teamkollega Johan Kristoffersen sto i første rekke av finalen, med Bakkerud og Sebastien Loeb jagende bak. – Det ble mye taktikk, og utrolig jevn kjøring denne helgen. Vi la allerede før løpet en plan og strategi mot semifinale og finale, spesielt når det gjaldt dekk.
Jeg føler vi lyktes godt med det, og vi var ”best of the rest”, for Petter og Johan var sterk i helgen, sier Bakkerud som nå ser fram mot neste utfordring:

– Nå er det bare to uker til vi tar med oss VM sirkuset hjem til Norge, Hell og Lånkebanen. Fjoråret var en fantastisk opplevelse for meg, da vi sopte med oss alt som vinnes kunne. Å kopiere den bragden blir nok vanskelig, men jeg er sulten på å stå høyere på pallen der, helt klart. Oppfordringen min er imidlertid klokkeklar: Møte opp, og skap en fantastisk ramme rundt et meget godt arrangement, avslutter Bakkerud.

VM-runden HellRX kjøres 9. – 11. Juni på Lånkebanen i Stjørdal.

Fakta Andreas Bakkerud
Født: 10.10.91
Bor: Bergen
Team: Hoonigan Racing Division // Ford Performance
Bil: Ford Focus RSRX. (Firehjulstrekk, 600 hk og 0-100 km/t på 2.2 sekunder).

Meritter:
3. Plass i FIA World Rallycross Championship 2016

Verdensmester med teamet Ford Olsbergs MSE 2014
Europamester Super1600 2011 og 2012

3. Plass i Europamesterskapet Div1a 2010
2. Plass i NM klasse 1 2009

Årets Bilsporttalent i Norge 2010
Årets Bilsportutøver i Norge 2011

www.andreasbakkerud.no
www.youtube.com/abakkerud
www.facebook.com/abakkerud
www.instagram.com/andreasbakkerud
www.twitter.com/AndreasBakkerud
SNAPCHAT: Bakkerud13

Del på sosiale medier

Share on facebook Share on twitter Share on linkedin Share on google

 

Leave a Reply

 • Sider

 • Årskalender

  mars 2018
  M T O T F L S
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  262728293031 
 • Kategorier

 • Arkiv