Norgesmesterskap i Rallycross; 5. og 6.Runde. 8 NMK Bergen førere i Aksjon!

NMK Bergen har mange førere som kjører norgesmesterskapet i Rallycross.

Her kommer en oppdatering fra 5. NM runde på Gol og NM avslutningen hos NMK Grenland.

Hele 8 NMK Bergen førere var i aksjon disse to helgene.

Spenningen var til å ta å føle på når de gikk inn i disse avsluttende rundene i NM.

I klassen RC Junior:
Emilie Haukeland
På Gol var det ikke helt helgen for Emilie. Mye problemer med bilen gjorde at hun ikke kom til finale. En helg Haukeland motorsport måtte legge bak seg og se fremover. Det virket igrunn som en meget god ide, for på Grenland ble det andre boller!
Ikke bare vant hun C-finalen, hun kjørte seg like greit opp i en A-finale! Dette har Emilie og teamet jobbet for hele sesongen, og stemningen var i taket da det var et faktum! I A-finalen ble det en flott 5.Plass som Emilie er veldig fornøyd med.

Nikolai Karlsen 
Nikolai Karlsen har hatt litt stang ut frem til nå i sesongen. Girkasse havari, en tur på taket osv. Det har i tillegg kunnet virke som om noen har smurt litt vel mye vaselin på pallplassene, for de har akkurat gluppet taket idet han har satt inn støtet. Skulle dette være helgen da alt fokuset og energien ble kanalisert mot en plass på podiet? For å oppsummere det kort og greit; JADDAAA! Var det enkelt? Nei. En trøblete lørdag gjorde at han måtte i kjelleren på søndagen for å mønstre litt ekstra hastighet. Klarte med det å kvalifisere seg direkte i A-finalen! Her var det en knalltøff fight. Når han kom ut fra alternativsporet så det imidlertid ut som at Vaselin-forbannelsen til Nikolai skulle være et faktum nok en gang. Men en sylfrekk forbikjøring på siste runde gjorde at pallplassen endelig satt som et skudd! På Teambildet imponerte også Nikolai med noen fiffige akrobatiske tendenser.
Med det momentumet i både fører og apparatet rundt, dro NIDA Motorsport til Grendland for den siste og avsluttende runden. Hastigheten fra Gol hadde var definitivt ikke mistet på vei over fjellet. I 2. Omgang trodde imidlertid undertegnede at Nikolai prøvde seg på et alternativt Aero-oppsett idet han kom over mål med åpen bakluke. Bortsett fra det gikk det som planlagt. Han kvalifiserte til 4. spor og direkte i A-finalen. Her fikk han dessverre litt problemer med bilen som gjorde at han måtte stoppe. Fikk allikevel en flott 6.plass.

I Supernasjonal inntil 2000cc:
Lasse Aaberg
Helgen på Gol skulle vise seg å innebære en del tekniske problemer for Lasse. Et triggerhjul som bestemt seg for å ta tidlig helg i 2.omgang medførte at han ikke fikk kjørt 3. omgang. Teamet fikk fikset bilen til siste innledende, og Lasse kvalifiserte til e C-finale. Denne vant han! I B-finalen ble det en liten smell som medførte problemer med fortillingen. Det skulle vise seg å gå ganske mye bedre på Grenland! Han kjørte så fort at han må ha overbevist Fiestaen om at den egentlig kjørte i Supercars klassen. Han kvallet like greit til 1. Spor i A-finalen! Her lå han må en råsterk 2. plass helt til en uheldig hendelse rett før mål gjorde at han endte på en 4. plass. Uansett årsbeste for Lasse og ikke annet enn imponerende kjøring hele helgen!

Kristian Veseth 
Veseth Motorsport stilte med sin BMW E30 på 5. Runde på Fuglehaugen motorsenter. Det ble en utfordrende og spennende helg for Kristian. Etter litt krangling og et sammenstøt med autovernet i 4.omgang, ble det hektisk for teamet å få bilen klar til C-finale. Veseth Motorsport er helt rå når de setter i gang, så karane krummet nakken og skrudde som noen villmenn. Uheldigvis løsnet en bolt i forstillingen underveis i finalen. Motivasjonen er allikevel økende og Veseth Motorsport ladder alltid maksimalt videre.
Løpet på Grenland var dessverre ikke helt helgen til Kristian, og med punktering i 1. omgang og diverse andre utfordringer ble det ikke finale denne gang. NMK Bergen spekulerer i om Kristian gjør det med vilje eller ei, men han har en tendens til å få til de kuleste bildene i løpet av en løpshelg. Bare se på disse blinkskuddene;

 

Supernasjonal inntil 2400cc:
– Krister Bratli

På Gol Hadde han noen snurringer som gjorde at han ble liggende et stykke nede på resultatlistene. Stemningen var allikevel på topp og undertegnede mener at den gule escorten er en av de tøffeste bilene i feltet da den vekker assosiasjoner til selveste Mr.Rallycross. Bratli motorsport leder Vestlandsmesterskapet før siste runde i Vikdel, så det laddes fullt inn mot den avslutningen også. Mulig Krister tar opp kampen med Kristian Veseth om de kuleste bildene etterhvert. Bare se her:


– Aleksander Stokke

Kjørte veldig godt hele helgen på Gol i et ekstremt vanskelig felt. Kvalifiserte seg til C-finale, men til tross for underholdende ratting av Volvoen, holdt det ikke til å avansere videre. På Grenland hadde Aleksander en god porsjon uflaks med blandt annet 2 brutte omganger. Teamet nullstiller og klargjør bilen for Avslutningen i Vestlandsmesterskapet I Vikedal.


I supernasjonal over 2400cc:
Karoline Breivik
Karoline slet med å finne et godt oppsett på ny bane. I tillegg oppdaget team Karoline at bakhjulsopphenget hadde sprukket. Reparasjonen var så omfattende at de bestemte seg for å kaste inn håndkledet. På grenland ble det kjørt på vekslende føre. Veldig spennende og lærerikt for Karoline. Litt tekniske utfordringer med Giroverføring og lignende gjorde at hun dessverre ikke kom til finale denne gang. Team Karoline drar hjem og klargjør til avslutningen i Vikedal.

i Shortcar Extreme:
Hallvard Sandtorv
Hallvard hadde en teoretisk mulighet til å sikre 1. Plass i NM sammendraget i Shortcar Extreme. Dette er en serie som kjøres både på asfalt og på rallycrossbaner. Shortcar serien kjørtes ikke på Gol, bare på Grenland. Her var igrunn målet å fullføre løpet for å sikre 2.Plassen sammendraget. Helgen begynte dårlig med at bilen låste seg i 1. gir i 1. omgang. Måtte stå over 2. Omgang for å få fikset dette. Satset som en galning i 3. omgang. Tok starten, men knakk en uniball i forhjulsopphenget over første hoppet. Måtte dermed tusle i mål på siste plass. Revansjelysten var til å ta og føle på i 4. omgang da han slo alle i shortcar og satt en 3. Beste tid for hele omgangen uavhengig av klasse på en kald og fuktig bane. Startet i 3. Startspor i A-finalen. Litt overtenning inn i første sving gjorde at han måtte svinge ut for å unngå bilen foran. Klarte ikke å hente inn igjen luken til Norgesmesteren, så det ble en 2. plass totalt i løpet og i NM. Han fant ut at det måtte feires, så han spant runninger til det ikke gikk ann å se noe lengre. Ryktene skal ha det til at han er glad i å dele, for gleden var tydelig på hele typen idet han spylte bobler på de som stod rundt seierspallen.

 

Hele NMK Bergen gratulerer alle med en godt gjennomført sesong!

Takk til alle teamene for bilder og ikke minst; en stor takk til Arntzen Foto for alle blinkskuddene under løpene.

 

 

 

Dette innlegget ble publisert i Bane, Bil, Hendelser, Nyheter, Stevner og merket med , , , , , , . Bokmerk permalenken.