NMK Bergen fører Eric Aksdal kjører SimracingGP. Oppfordrer andre i NMK Bergen til å starte med dette

Simracing er den nyeste form innen motorsportgrener. NMK Bergen har en aktiv utøver med i denne serien.

Eric Aksdal

Tidligere har Eric Aksdal kjørt drifting. Han har vært engasjert i motorsport i mange år, som mekanikker, og har hjulpet til under arrangement gjennom mange år. Nå har han tatt steget inn i asfalt racing i klassen GT4. Men i tillegg til det så er han med i serien SimracingGP. Dette er en gren som har vokst seg stor, og det teamet han kjører sammen med markerer seg i serien.

Eric Aksdal vil oppfordre andre til å satse på denne grenen. I disse tider er det jo også et flott tiltak, både for treningen sin del, og at man kan kjøre konkurranser i egen stue.

Her er en artikkel fra Eric med litt info om grenen:

Simulator racing har gradvis vokst de siste årene, og i Norge har det etablert seg et bra miljø de siste 3 årene. I 2018 ble SimRacingGrandprix startet. En helt norsk Racing serie, som i år har fått NM status, og arrangeres av Norges Bilsport Forbund.

I dag gikk løp nr. 2 av 4 av stabelen, med 95 startende fordelt på 3 finaler med 30 stk i hver. A-Finale, B-Finale og C-Finale.

Konkurransen er hard, og i toppen finner vi mange kjente navn fra virkelighetens racing.

Fra NMK Bergen, er det kun Eric Aksdal som deltar. Han ble nr 26 av totalt 63 i fjorårets sesong, og ble nr 38 av 103 stk i årets første løp. I dagens løp kom Eric på 5 plass i C-Finalen.

Han kjører på en hjemme sveist simulator rigg, med ett såkalt Direct-Drive ratt, som er en ombygget industri elektromotor på 20NM. Pedalene er i pedal box stil, med trykk sensor på bremsen for å få best mulig kontroll.

Flere og flere får øynene opp for at sim-racing ikke er det samme som bil spill på playstation eller Xbox. Sim racing er blitt så realistisk, at det brukes som et kjempe bra verktøy for trening til motorsport. Det er også blitt veldig enkelt å komme igang, og takket være det sammensveiste norske miljøet, så får man all hjelp man trenger til både valg av rett utstyr, hvordan sette det opp, og hvordan bli raskere på banen.

Eric oppfordrer NMK Bergen medlemmer til å starte med sim racing. Dette er veldig god trening for både gokart, rallycross og bilcross.

Rekorddeltagelse i SimracingGP:

Team Norway: Rekorddeltakelse i Simracing GP

Artikkel fra VG:

https://www.vg.no/sport/motorsport/i/70G958/soendag-er-det-norsk-stjernemoete-uten-aa-bryte-corona-reglene?fbclid=IwAR28GJ_S8OJMNU0EaxM9XatUlEDMOkgeVLG4ntyjOQAm-mc_EOrGW4vBg4g

Artikkel fra i forkant av løpet, 18.03.20

https://www.simracinggp.no/articles/spenningen-stiger-frem-mot-suzuka

Resultat liste:

https://www.simracinggp.no/results/2020-spring/2

 

Takk til Eric for en flott artikkel 🙂

 

Vi ønsker lykke til videre med Simracing sesongen.

 

 

Dette innlegget ble publisert i Nyheter. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.