Eikås Motorsportsenter har fått ny 5 års kontrakt

Bergen Kommune kan melde at det er signert en ny 5 års avtale med grunneierne.

Som artikkelen viser til, så er det også blitt en dyrere leieavtale enn forventet. NMK Bergen forholder seg til det.

Samtidig håper vi at Bergen Kommune opprettholder arbeidet med å få en varig løsning på Motorsportsenteret på sikt. Det er det som har vært målet i utgangspunktet.

Vi mottok meldingen med moderat glede, og satser nå på å få gjort noen utbedringen som kan gjøre anlegget rustet til gode forhold for utøvere i de nærmeste årene.

BA sin artikkel under her:

https://www.ba.no/sport/motorsport/motor/eikas-motorsenter-reddet-men-leieprisen-er-mangedoblet/s/5-8-1185736?amp%3Bns_fee=0&amp%3Bns_linkname=editorial.share.article&amp%3Bns_mchannel=editorial.facebook&amp%3Bns_source=editorial.facebook&access=granted&fbclid=IwAR023gN329yYDUf5c_sHbyF8h5s2NH-nZq1EJhwNJs5BGFpf-biL8Wr2cxg&access=granted

 

«Eikås Motorsenter reddet, men leieprisen er mangedoblet

SPORT MOTORSPORT MOTOR

Eikås Motorsenter brukes blant annet av NMK Bergen, Statens vegvesen og kjøreskoler, og er det eneste av sitt slag i bergensområdet. Det er fremdeles usikkerhet rundt anleggets fremtid, men nå har kommunen og grunneierne blitt enige om en femårig leieavtale. Foto: Skjalg Ekeland

Av Sindre Wiik
Publisert:28. november 2019, kl. 22:06
Motorsportmiljøet kan omsider puste ut: Bergen kommune har inngått en femårig leieavtale med grunneierne på Eikås.

DEL

Situasjonen på Eikås Motorsenter har vært uavklart i lang tid. En 25-årig leieavtale gikk ut våren 2018, og siden den gang har kommunen forhandlet med grunneierne om både kjøp og leie av området. Samtidig har brukerne lurt på hva som skjer med anlegget.

Nå har kommunen funnet en midlertidig løsning. Nylig skrev de en femårig leieavtale med grunneierne.

– Motorsporten er sikret, såfremt det ikke landes og bygges en trasé for E39 som kommer i konflikt med senteret, sier idrettsbyråd Linn Kristin Engø (Ap).

Den nye leieavtalen er langt dyrere enn tidligere. NMK Bergen betalte omtrent 250.000 i året på slutten av 25-årsavtalen, mens kommunen nå betaler tett på 1,7 millioner i den nye femårsavtalen.

– Forhandlingene med kommunen var mer krevende og tok lengre tid enn forventet, men grunneierne setter pris på at man til slutt fant en minnelig løsning, sier advokat Bjørn Frode Skaar, som representerer enkelte av grunneierne på Eikås.

Han understreker at den tidligere 25-årsavtalen ble regulert i takt med konsumprisindeksen, men ellers var uendret fra avtaleinngåelsen i 1992.

– Dagens verdi av det leide arealet er åpenbart vesentlig høyere enn hva som ble lagt til grunn i 1992, sier Skaar.

Moderat glede
I Norsk Motor Klubb Bergen blir nyheten tatt imot med moderat glede.

– Det positive er at det er lenge siden vi hadde en så lang avtale. Men for å få tippemidler og kunne utbedre anlegget må vi ha en lengre avtale, sier Sissel Olsen, leder i klubben.

– Dere ønsker å utbedre anlegget?

– Ja, vi er nødt til å gjøre utbedringer for å møte kravene til de forskjellige traseene, og vi har fortsatt grener uten areal. Derfor hadde vi håpet på en lengre avtale, slik at vi kan sikre anlegget og jobbe videre med å utvikle anlegget. Derfor håper vi kommunen fortsatt vil jobbe med en permanent løsning, svarer Olsen.

Uavklarte spørsmål
Det er fortsatt mange uavklarte spørsmål på området. Blant annet kan veiutbygging av E39 komme i konflikt med anlegget. Kommunen har også satt i gang en kartlegging for å finne et egnet erstatningsareal for motorsportanlegget i tilfelle det må flyttes.

– Det er så mange alternativer her ute. De neste fem årene blir brukt til å finne ut av det, og i mellomtiden får vi holde på som vi gjør, sier Trond Madsen, daglig leder i NMK Bergen.

Idrettsbyråd Engø svarer slik på BAs spørsmål om hva som nå skjer videre:

– Det er bestilt en kartlegging for å finne et egnet areal for motorsportssenteret på lang sikt dersom Statens vegvesen sine planer skulle påvirke dagens motorsportsenter.

FAKTA
NMK Bergen hadde en 25-årig leieavtale med grunneierne på Eikås Motorsenter som gikk ut 1. april 2018.

I kommunens idrettsplan for 2017–2027 heter det at «Byrådet vil bistå motorsportklubben i å sikre videreføring av eksisterende leieavtale».

Siden den gang har kommunen vært i forhandlinger med grunneierne både om kjøp og leie av området, uten å komme i mål med en endelig avtale.

Kommunen har også satt i gang en kartlegging for å finne et erstatningsareal dersom det blir aktuelt å flytte hele anlegget.

Nylig ble kommunen og grunneierne enige om en femårig leieavtale.»

Dette innlegget ble publisert i Nyheter. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.