Andreas Bakkerud holder fortsatt høy fart, når bilen fungerer.

Andreas Bakkerud

To skritt fram, og ett tilbake for Andreas Bakkerud

Pressemelding  •  mai 15, 2016 15:18 CEST

Andreas Bakkerud kjempet hardt i Belgia, men det holdt ikke til seier

Helgens VM-runde i Belgiske Mettet ble ikke den store suksessen for Andreas Bakkerud, og for første gang i årets sesong misset han topp 12 og avanse til semifinalen. – Jeg er både skuffet og fornøyd faktisk, men vi har mye lærdom og ta med oss videre i sesongen. Det gjør at jeg er trygg på at vi kommer sterkere tilbake, sier Andreas Bakkerud. 

I lørdagens to kvalifiserings omganger brøt Andreas det ene, og ble nummer 13 i det andre. Søndag ble han 17 før han avsluttet dagen med en svært sterk tredje tid. – Det er en miks mellom tekniske feil og førerfeil og som gjør at vi ikke avanserer til semifinale i dag. Tredje tiden i den siste kvalifiseringen viser at vi har tempoet til å være i toppen når ting fungerer, og det motiverer meg for fortsettelsen.

 

Samtidig viser de tekniske feilene vi har i helgen at vi har en jobb å gjøre før den nye bilen og team fungerer helt perfekt, forteller Bakkerud som understreker at han har troen på resten av sesongen: – Det kan for mange virke som vi er milevis unna, men det er vi ikke. Vi har vært i nærheten av pallen i begge de to første løpene, og også denne helgen vist at vi har bra fart. Det er de små detaljene hele veien som må pusles sammen til det perfekte – og den jobben må vi bare ha tålmodighet med.

Belgia har heller aldri vært min lykke bane, og jeg har aldri hatt gode resultater her, så derfor ser jeg fram til neste runde på Lydden Hill i England. Der trives jeg – og jeg håper lærdommen i helgen gir oss flere steg oppover mot pallen der, avslutter Bakkerud med et smil.

Fakta Andreas Bakkerud
Født: 10.10.91
Bor: Bergen
Team: Hoonigan Racing Division // Ford Performance
Bil: Ford Focus RSRX. (Firehjulstrekk, 600 hk og 0-100 km/t på 2.2 sekunder).

Meritter:
Verdensmester med teamet Ford Olsbergs MSE 2014
Europamester Super1600 2011 og 2012

3. Plass i Europamesterskapet Div1a 2010
2. Plass i NM klasse 1 2009

Årets Bilsporttalent i Norge 2010
Årets Bilsportutøver i Norge 2011

www.andreasbakkerud.no
www.facebook.com/abakkerud
www.instagram.com/andreasbakkerud
www.twitter.com/AndreasBakkerud
SNAPCHAT: Bakkerud13

 

NMK Bergen ser frem til sesongens fortsettelse !

Dette innlegget ble publisert i Bil, Nyheter. Bokmerk permalenken.