En magisk helg på Høljes ble kronet med pallplassering for Andreas Bakkerud

 

Andreas Bakkerud hadde ca 300 blåkledde på tribunen i Høljes

 

Det var en eventyrlig helg med sommervarme og blide fornøyde mennesker.

Andreas innfridde på det han er best på og kom på 3. plass etter en spennende søndag. Han kjempet om 1. plass lenge, men fikk litt motortrøbbel. 3. plassen smakte likevel godt etter å ha vært i A finaler i alle rundene i år, uten å komme på pallen.

Supporterne er godt fornøyd med denne helgens innsats.

NMK Bergen gratulerer !!!

Pressemelding under her :

Andreas Bakkerud AS 

Endelig champagne for Andreas Bakkerud

Andreas Bakkerud viste med tredjeplassen i den svenske VM-runden i rallycross denne helgen at han tilhører verdenstoppen i rallycross. Dermed kunne han endelig sprette champisen på prispallen igjen.

– Det kjennes litt som en seier, og det er en herlig følelse å stå på pallen å sprute champagne igjen, forteller Bakkerud med et smil.

Det kunne imidlertid blitt enda mer å juble for, men en programfeil på motoren gjorde at Bakkerud mistet mye motorkraft i hele finalen.  – Det manglet mange hestkrefter i motoren – og dermed måtte jeg forsvare i stede for å jage i hele finalen. Det gjør faktisk at følelsen av å komme på pallen kjennes enda bedre, smiler Bakkerud.

Han er nå to poeng bak andreplass i førermesterskapet sammenlagt. Sammen med teamkollega i Ford Olsbergs MSE Reinis Nitiss økte de også sammenlagt ledelsen i team-mesterskapet.

– Jeg har vært i alle årets seks VM-finaler, og var også i finalen i X Games.
Det kjennes godt – og viser at vi hører til i toppen. Det har vært en utrolig gøy helg, og det å få kjøre her i Höljes er helt unikt, forteller Bakkerud som hadde nærmere 300 fans med seg på en egen #BakkerudBLUE tribune.

Helgens løp hadde rekordtall med 39800 tilskuere som besøkte det lille tettstedet med 150 fastboende rett over grensen fra Trysil. – De er unike, og gir med det lille ekstra når det er som tøffest. Jeg er utrolig stolt over å ha slik støtte og support fra slike fantastiske supportere og fans, forteller Bakkerud

Bakkerud tar nå sommerferie, mens hans Ford Fiesta ST rallycrossbil blir allerede på onsdag shippet ut fra Gøteborg med retning Canada.
– Rekken av gode opplevelser og prestasjoner er lang! Vi tar viktige poeng i helgen, vinner alle starter, vinner semi-finalen, har poleposition i finalen og til slutt er vi på seierspallen.
Neste steg nå er en seier, og kanskje kommer den i Canada der neste løp går 8. August, avslutter Bakkerud med et smil.

Fakta Andreas Bakkerud
Født: 10.10.91
Bor: Bergen
Team: FORD Olsbergs MSE
Bil: Ford Fiesta ST. (Firehjulstrekk, 600 hk og 0-100 km/t på 2.2 sekunder).

Meritter:
Verdensmester med teamet Ford Olsbergs MSE 2014
Europamester Super1600 2011 og 2012

3. Plass i Europamesterskapet Div1a 2010
2. Plass i NM klasse 1 2009

Årets Bilsporttalent i Norge 2010
Årets Bilsportutøver i Norge 2011

www.andreasbakkerud.no
www.facebook.com/abakkerud
www.instagram.com/andreasbakkerud
www.twitter.com/AndreasBakkerud

Dette innlegget ble publisert i Bil, Nyheter. Bokmerk permalenken.