Andreas Bakkerud starter sesong oppkjøring allerede nå, på is

 


Andreas Bakkerud stiller til start i ”Rally X on Ice”.

 

 

WinterTestOMSE_PhotoJTB023
Bakkerud starter denne uken en 12 uker lang oppkjøring til årets VM-i rallycross.
Første utfordring for Andreas blir på snø og is når han stiller til start i den nye svenske serien ”Rally X on Ice”. Første løp går 7. Februar på Bakkeruds favorittbane, Høljes.
– Dette blir utrolig gøy, og ikke minst lærerikt og utfordrende, gliser Bakkerud.

Brøytebilen som Bakkerud har fått mange timer med i vinter blir overlatt til vikaren når forberedelsene til rallycross sesongen 2015 starter rekord tidlig. Rallycross har de siste årene hatt en enorm utvikling og begynner å bli en helårssport. Bakkerud har valgt å kjøre de tre løpene i ”Rally X on Ice” som forberedelser til årets VM-sesong:  – Å kunne kjøre mer på is er noe vi har jobbet målrettet med å få til. For å kjøre fort på isen må du ha en helt annen kjørestil en gokart-stilen jeg er vokst opp med. Derfor gir dette meg veldig bra trening, og utvikling på de områder som jeg ikke har så mye erfaring på. Det handler mye om å bli bedre på alt,  forteller Bakkerud.

Startlisten for første løp er klar, og det er ikke noe enkel motstand som venter den unge Bergenseren.
6 av førerne har tilknytning til Bakkeruds VM-team Olsbergs MSE: – Det er jo en kamp i kampen om å bli blest i teamet.  Joni Wiman som vant det amerikanske mesterskapet og Kevin og Sebastian Eriksson blir nok tøffest å slå. Mange av de svenske unggutta har jo nærmest vokst opp med å kjøre bil på isen fra de kunne gå, så i dette selskapet blir jeg utfordrer ja, forteller Bakkerud som også kan vente seg konkurranse fra noen gamle ringrever. 69 år gamle Per Eklund og 3 ganger STCC mester Richard Göransson er også på startlisten i det første løpet.

Bilen de skal kjøre er en SuperCar Lites, samme type bil som Bakkerud kjørte et løp med i Las Vegas i November i fjor. Klassen er utviklet av Bakkeruds team Olsbergs MSE, og bilen har mange av de samme løsningene som en vanlig SuperCar: De ser ut som vanlige Ford Fiestaer og har firehjulstrekk, men er bygd på en rør-ramme, og derfor litt mindre i størrelse. Den store forskjellen ligger i motoren som har 320 hestekrefter. Vanligvis har Bakkerud 600 spinnville hester under panseret. – På isen går det imidlertid mer enn fort nok med en SuperCar Lites bil. Vi kjører på skikkelig ispigg-hjul, og grepet er nesten like bra som på asfalt, forteller Bakkerud.

Bakkerud er klar for 12 nye VM runder med Ford Olsbergs MSE, men understreker at han langt ifra er i mål med det endelig budsjettet.  – Det ser bra ut, og vi jobber nå med å signere alle avtaler og få på plass detaljene. Målet er å øke budsjettet litt for å få mulighet til å kjøre mest mulig bil for å bli en bedre utøver. 2014 ble det første året vi nådde de budsjettmessig målene vi hadde satt oss.  Det er jo takket være den enorme lokale støtten fra både partnere og supportere. Jeg er utrolig ydmyk over den støtten alle er med å bidrar til, sier Bakkerud.

Årets første VM-løp kjøres i Portugisiske Montalegre siste helgen i April, som er bare 12 uker unna.
Fram til da er kalenderen til Bakkerud bortimot helt full:
–  I tilegg til is kjøringen skal vi teste mye med den nye VM-bilen på forskjellige baner i Europa.
Jeg har også en uke med gokart-trening i Belgia, i tilegg til mange møter og ikke minst mye fysisk trening, forteller Bakkerud som har en klar ambisjon om å forbedre 2014 resultatene. Da ble det en 5. Plass i førermesterkskapet, og en VM-tittel i teammesterskapet.  Først skal han bare ut på isen å leke litt: – Det er jo ingenting som er bedre enn når vi nordmenn slår svenskene, avslutter Bakkerud med sitt kjente glis.

Terminliste ”Rally X  On Ice”:

  1. Februar – Høljes Motorstadion
    13. Februar – Karlstad, (Under Svenske VM-rally)
    13. – 14. Mars – Åre (Under WC Alpint for damer)                                                                         Mer info: www.rallyx.se                                                                                                                                 Andreas Bakkerud – Klar for RallyX On Ice
Dette innlegget ble publisert i Bil, Nyheter. Bokmerk permalenken.