Andreas Bakkerud hadde en tøff helg i Frankrike

Tøff lørdag, men en fantastisk innhenting søndag.

Andreas avanserte 15 plasser søndag på de 2 siste innledende, med 2. tid og 1. tid i omgangene.

Det viser den mentale styrken som vi vet han besitter !!

Rallycross photos © QNIGAN.COM 2014

Det er fortsatt noen runder igjen, og Andreas satser på å ta så mange poeng som mulig.

Han sikter fortsatt mot pallen, og fabrikkseier.

NMK Bergen følger med i spenning, og ønsker lykke til med de neste rundene !!!

Pressemelding under her med info om de neste rundene:

Tøff men godkjent helg for Andreas Bakkerud i Frankrike.
Tok viktige poeng i VM-sammendraget både for team og fører mesterskap.

Bakkerud og hans Ford Olsbergs MSE team leder nå VM team-mesterskapet med 12 poeng. – Det er to VM titler som skal deles ut og jeg er fortsatt med i kampen om medalje i førermesterskapet og leder teammesterskapet. Derfor er det mye igjen å kjempe for utover høsten, og vi har fortsatt 4 løp igjen.

Tøff helg:
Mange ti-talls tusen tilskuere var tilstede i helgen, og laget en vanvittig atmosfære og trykk på tribunen. Startfeltet er også et av årets aller sterkeste og det ble en tøff helg for mange av førerne.

Med to dårlige starter i Lørdagens omganger,  havnet Bakkerud dermed langt bak allerede første dag og lå på en 23 plass. I søndagens omgang fungerte startene perfekt og med en 1. og 2. tid og dermed klatrer Bakkerud 15 plasser i sammendraget til en 8 plass.  I semifinalen ble det tøft i første sving, og Bakkerud fullførte på en fjerde plass – akkurat utenfor en finaleplass.
– Mine feil i går fulgte oss i dag også, og dermed ble det tøft å ta seg til en finale i dag.
Det var godt med en seier i fjerde omgang, og det viser at vi har farten som kreves for å være helt i toppen.

Helgens løp ble vunnet av Petter Solberg foran Bakkeruds teamkompis Reinis Nitiss og Timmy Hansen. – Det er viktig for rallycrossen i Norge at Petter er helt i toppen, og det er bare å gratulere han med den tredje seieren i år, hans kjøring har vært bra i år, forteller Bakkerud.

Neste løp for Bakkerud er 20-21. September i Tyske Buxtehude utenfor Hamburg, etterfulgt av Franciocorta i Italia helgen etter 27. – 28. September.

Hei!

Andreas Bakkerud tok seg søndag 15 plasser opp på sammenlagt listen i den Franske VM runden i Loheac. – Det var godt å vise at vi fortsatt kan slå alle, og være raskest igjen. Å kjøre oss opp fra 23 til 8 er jeg utrolig godt fornøyd med. Samtidig er det surt å være marginer unna en ny finale, forteller Bakkerud.

Se vedlagt pressemelding for flere detaljer.

FOTO kreditt: Jakub Nitka / Olsbergs MSE